KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Bemutatkozik a Pascucci - a 2013-as Év Kávéja cím győztese

Pascucci bemutatkozásA Magda Kft. 2008 óta az olaszországi Pascucci pörkölő üzem kizárólagos magyarországi disztribútora. (A döntés nem előzmény nélküli, és nem is volt véletlen: Pécsett fogalom a bő két évtizedes múlttal büszkélkedő Magda Cukrászda. A tulajdonosok rengeteg üzleti/szakmai úton jártak Olaszországban, innen – is – eredeztethető a kávé iránti rajongás.)

Pascucci dizájnEgy kávé, melynek neve garancia az állandó minőségre, így méltán bővítheti a patinás cukrászda kínálatát. Hosszas kutatómunka eredményeképpen jutottak el a Pascuccihoz. Az olaszországi gyárlátogatás, a tréningek, s a szakmai továbbképzések aztán meggyőzték a döntéshozókat a tradicionális márka kvalitásait illetően.

Pascucci 100% arabicaA Magda Kft 2008 januárjától látja el a Caffe Pascucci magyarországi disztribúcióját, és a kezdetektől fogva arra törekszik, hogy a hazai kávékedvelők is megismerjék a Pascuccit. Budapesti és vidéki referenciahelyeik száma egyre gyarapszik, ám külön öröm számukra, hogy a szakma mellett a kávészerető „civilek” is megkedvelték a márkát – bizonyíték erre a független, kávés szakportál, a kavekorzo.hu oldalon megjelent több, igen pozitív hangvételű Pascucci-teszt is (Classic; Mild; Gold; Bio; POD). Az oldal év végi díjátadóin rendre a legjobbak között végez a Pascucci (2011, 2012: „Magyarország Top5 kávéja”) illetve szakmai partnerei (2011-ben 2, 2012-ben 5, 2013-ban 2 - Pascucci kávézó szerepelt a „Magyarország Top10 kávézója” kategóriában). A 2013-as év egy szép győzelmet is hozott: a Pascucci 100% arabica elnyerte a szakportál „Az év kávéja” díját! 2012 ben Amszterdamban megrendezett európai kávészimpóziumon a Pascucci 2. helyezést ért el.

Pascucci történelemA Pascucci története az 1800-as években kezdődött. A cég jellegzetes logója „csak” 50 éves - ám a különleges kávét ismerők és kedvelők számára a minőség szimbóluma. Nem véletlenül: a Pascucci szakemberei jól tudják, hogy a nyersanyag – vagyis a kávébab – kiválogatása az alapja az igazán jó kávék alkotásának.

Pascucci zsákokAz osztályozást követi a kávékeverékek készítése – majd az egész folyamat egyik legkényesebb része, a pörkölés! A pörkölés nem egyszerű munkafázis: komoly szakértelmet igénylő művészet, mely olyan szakértelmet igényel, mely ötvözi a többgenerációs tapasztalatot, és napjaink komputerizált technológiáját. A Pascucci itt is saját útját járja: hagyományaik szerint a megpörkölt szemeket hallgatni kell. A kávé a pörkölés alatt állandó pattogó hangokat ad, melyek időtől és színtől függően változnak, ezek megfigyelésével érhető el a legjobb minőség.

A pörkölés után a kávé tárolósilókba kerül, majd a termék frissességének megőrzése szempontjából alapvető fontosságú csomagolás következik. Ezt követően indul végső útjára, a kávészerető fogyasztókhoz. Mint a fentiekből is látható, egy minőségi kávékeverék elkészítése rengeteg munkát, törődést, sok tapasztalatot, s persze, a tökéletességre való folytonos törekvést követel – mindezt garantálja a Pascucci márkanév.

A jó kávéhoz magától értetődően minőségi gépek társulnak, nevezetesen a szintén olasz Nuova Simonelli teljes daráló-és kávégép-választéka! Az exkluzivitást keresők számára is van ajánlat: a Nuova Simonelli kékvérű elitmárkája, a formavilágát és műszaki tartalmát tekintve is csúcsminőséget képviselő, professzionális Victoria Arduino kávégépek, melyeknek hazai forgalmazási jogával a Magda Kft szintén rendelkezik.

Pascucci shopPascucci shop franchaiseA szakmai befektetők számára lehetőség van a Pascucci Shop - Franchise létrehozása. Amennyiben rendelkezésükre áll a célra alkalmas üzlethelység, a Pascucci lehetővé teszi egy neves belsőépítészeti cég által tervezett franchise üzlet kialakítását. A beruházó kulcsrakészen kap egy csodálatosan kidolgozott Pascucci Shop Franchise kávézót, mely Európa és a világ számos országában, nagyvárosában (Split, Bukarest, Moszkva, Jereván, London, Rijád, Szöul, San Francisco, Osaka stb.) sikert aratott. E mellé jól működő üzleti koncepció és termék know-how társul.

Céljuk, hogy Magyarországon a HoReCa szektorban a fogyasztók minél több prémium vendéglátóhelyen találkozhassanak Pascucci termékekkel.

A Magda Kft-t 1993. 11 hóban alapították, 1994 áprilisától üzemelteti a pécsi Magda Cukrászdát. A kezdetektől minden terméket a lehető legkorszerűbb technológiával készítik. Ez és cukrászainak szaktudása, a legjobb alapanyagok felhasználása garancia arra, hogy a hozzájuk betérő vendégek mindenkor a legjobb minőséget kapják. 2006-ban megkapták az MNGSZ A Magyar Gasztronómiáért Érdemérmet, 2007-től használhatják A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség védnöki tábláját. A Magda Cukrászdát előkelő helyen rangsorolják, Európától a Tengerentúlig, a világ jelentős gasztronómiai kiadványaiban. 2012-ben megkapták a Bisnode A Creditworthy minősítést, melyre a magyar piacon a cégek 7,44% volt jogosult. 2013-ban a VOSZ, Baranya Megye 2013 Év Vállalkozója díjat ítélte vállalkozásuk kiemelkedő eredményeiért és közéleti tevékenységéért.

www.pascuccicaffe.hu