KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A víz minősége kulcs a kulináris ízekhez

BWT szűrt víz kávé teaPizzát bárhol ehetünk a világon, a nápolyi pizza azonban igazán különleges. És nemcsak azért, mert innen indult világhódító útjára ez a népszerű olasz étel, de azért is, mert igazán finom pizzát csak helyi, nápolyi vízzel lehet készíteni. Legalábbis a nápolyiak szerint.

Minden nemzetnek van hasonló sztorija. A skót whisky legfontosabb hozzávalója is a kristálytiszta víz, csakúgy, mint a legfinomabb német söröknek. És ha megkérdezünk egy baristát vagy amatőr kávérajongót arról, hogy számít-e, hogy milyen vízből készítjük a kávét, a válaszuk egyértelműen igen lesz.

Megnézte már a vizet mikroszkóp alatt?

Water&More vízszűrő eszközökA kávénk, teánk elkészítéséhez vizet használunk, így érthető, ha ennek minősége befolyásolja élvezeti értéküket. Egy baristának, vagy kávérajongónak mindig ugyan az a célja, függetlenül attól, hogy Magyarország mely szegletében él: a lehető legjobb és legfinomabb eszpresszót, ristretto-t vagy latte macchiato-t készítse el, amellett hogy optimális védelmet biztosítja az egyik legbecsesebb eszközének, a kávégépének a vízkő és más szennyező anyagokkal szemben.
Magyarországon az ivóvíz minősége általában kiváló, de városonként, területenként eltérő az összetétele. A benne található ásványi anyagok mennyisége, aránya, a tisztításához használt klór, az íz- és szagrontó anyagok mind-mind hatással vannak a belőle készülő italok és ételek ízére.

A tiszta csapvíz nem steril: akár 20-30 éves régi csővezetékeken keresztül jut el felhasználási helyére. Ha mikroszkóp alatt vizsgálnánk a csapból kifolyó vizet, találhatnánk benne levált vízkődarabkákat, rozsdát, homokot, nehézfémeket, íz-és szagrontó anyagokat, baktériumokat. A csapvizet érdemes másodlagosan is megtisztítani, hogy íze még kellemesebb legyen és a készülékeket is megóvjuk a vízkőtől. Ehhez speciális vízszűrő berendezést érdemes használni.

Mitől lesz finom?

A legjobb kávézókban már olyan beépített vízszűrő berendezéseket csatlakoztatnak a professzionális kávégépekre, amelyek nem csak meglágyítják a vizet, de kiszűrik az íz-és szagrontó anyagokat (pld. klórt és a szerves vegyületeket) is a vízből, továbbá az apró rozsda, homok és vízkő szemcséket. Továbbá léteznek már olyan prémium víztisztító készülékek, amely magnéziumot adagolnak a vízhez, amely képes arra, hogy kiemelje az ételek és az italok ízét, előhozza rejtett aromáit.
Összefoglalva elmondhatjuk, hogy minden forró és hideg ital ízét nagymértékben befolyásolja a felhasznált víz minősége. Ez határozza meg valamennyi általa elkészített termék ízét és zamatát. A BWT Water+ More termékcsalád erre kínál megoldást. Magyarországon a Water+More termékcsalád hivatalos forgalmazója és importőre a BWT Hungária Kft.

BWT Hungária Kft.
További kérdéseivel kapcsolatban hívja Lakatos Béla termékreferenst: 30/551-0590
Keresse fel honlapunkat tovább információért:
http://www.bwt.hu/HU/Termekek/horecaviz/