Frei Tamáshoz dől a pénz!

Nyomtatás
kávéházak után kalanshowUgyan ez a cikk nem kapcsolódik kimondottan a kávézáshoz, mégis többeket érdekelhet, hogy a mostanság kávémániájáról elhíresült Frei Tamás most éppen mibe vágta a fejszéjét.

Frei Tamás nem vágyik mindenáron a képernyőre, ezért hamarosan induló afrikai kalandshow-jában, a Sztárok a fejükre estek című műsorban a háttérből irányítja az eseményeket. A televíziós nem tagadja, neki kicsi Magyarország, nagyobb térben szeret élni, így örül, amikor üzleti- vagy magánéleti utak miatt külföldön töltheti nagy részét.

– Honnan jött az ötlet az új műsorhoz?
– Mindig is érdekeltek a kalandshow-k. A kertemben elhelyezett hatalmas műholdvevőnek köszönhetően, illetve külföldi útjaim során több ilyet láttam már, Magyarországon eddig a Survivort, illetve a Rettegés fokát mutatta be az RTL Klub. Ezek azonban mind olyan műsorok, amelyekben a celebek kreált helyzetekbe kerülnek. Én azonban, egykori háborús tudósítóként azt gondolom, a világ tele van rizikós helyzetekkel, igazi vadállatokkal, nincs szükség mesterséges szituációkra. Mivel hittem az ötletemben, elutaztam Hollandiába, a két világhírű műsorfejlesztő, Kirsten van Nieuwenhuijzen és Mark van Berkel meghallgatására. Annak idején ők találták ki a Big Brothert is. Mint egy Megasztár meghallgatáson, előállhattam a produkciómmal. Évente két műsortervet választanak ki, amelyben látnak fantáziát.
– Ha az ötlet az ön, kidolgozása viszont a hollandok nevéhez fűződik, kié a haszon?
– Ötven-ötven százalékban részesülünk belőle. Amióta együtt dolgozom velük, rengeteget tanultam a szakmáról, olyan ez, mintha a televíziózás Spielbergjével dolgoznék.
– Nem gondolja, hogy lemaradásban vannak az RTL Klubbal szemben, amely már két hete elindította a Celeb vagyok, ments ki innen! dzsungel-realityshow-ját?
– Az ötlet már egy éve megvan, előbb lehetetlenség lett volna kijönni vele, így is megfeszített munka árán valósul meg. Úgy érzem, ez az RTL Klub reakciója volt arra, hogy milyen műsorral állunk elő. Sajnos ez Magyarország, ahol nem az a cél, hogy a televíziók valami újjal álljanak elő. Annyiban bánt ez az egész, hogy úgy tűnik, én másolok le valamit, holott egész életemben valami újon törtem a fejem. De reményeim szerint a nézőknek hamar nyilvánvalóvá válik, hogy ez egészen más, mint a Celeb vagyok. Nálunk nem kell majd gilisztát enni csak azért, mert az gusztustalan. A mi sztárjaink úgy élnek majd és azt eszik, amit a helyiek, miközben folyamatosan haladnak előre Afrika vidékein. Remélem, a szórakoztatás mellett mindenki elgondolkodik egy kicsit a világról és a saját értékrendjéről.
– Mit szól a kritikákhoz? A Bumerángban Boros és Bochkor gyakran élcelődik Önön.
– Egyrészt vehetném bóknak, hogy észrevehető személyiség vagyok. Vannak, akiknek tetszenek a műsoraim, és vannak, akiknek nem. A népszerűségi indexek és a kutatások alapján mégis úgy látom, alapvetően szeretik a nézők. A Dosszié például az egyetlen olyan televíziós műsor, amely 12 éve fennáll. Ami Borost és Bochkort illeti, nem kell mindenkinek tetszeni. Bízom benne, hogy az új műsor is, amely kissé provokatív, beszédtémával szolgál majd számukra.
– Nem gondolt még arra, hogy külföldre költözzön?
– Amíg a gyermekeim kicsik – most 10 és 12 évesek –, biztosan nem. De én most is az év felét külföldön töltöm, korábban pedig a párommal Londonban éltünk, mert őt odakötötte a munkája. Nekem egyébként is kicsi Magyarország. Ha nem lenne idehaza pejoratív kicsengése, azt mondanám, kozmopolita életet élek.

Forrás: Bors