Café Antikvárium - 1072 Budapest, Király utca 77.

Nyomtatás
Café Antikvárium La Scala kávégépA bordóban pompázó La Scala Carmen kávégép már az első pillanatban magára vonzza az üzletbe lépők tekintetét. Nem meglepő, hogy a tiszteletet parancsoló masinát a tökéletes kávéélmény elérése érdekében képzett barista gondjaira bízták.

Az arabica kávébabokat Pall&Yotz receptúrája alapján helyben pörkölik egy mintapörkölővel, a kávégépet professzionális Casadio őrlő segíti. A kínálat és az elkészítés módja az olaszos stílust követi, megtalálhatóak a hagyományos tejes (cappuccino, latte) és tej nélküli (espresso, ristretto, doppio) italok is. Kérésre elviteles pohárban is magunkkal vihetjük a kávénkat.

Café Antikvárium belső térA tradicionális olasz kávékultúra szervesen illeszkedik a hely profiljába, hiszen a kávézó a Bősze Ádám Zenei Antikváriumban található, amely régi kották, könyvek és kéziratok értékesítésével foglalkozik. Előítéleteinkkel ellentétben az üzlet berendezése cseppet sem komor, éppen ellenkezőleg: ötletes megoldásokkal varázsolták bohémmá a belső teret. Az idejétmúlt, öreg szekrények és a pult például lakkozott kottapapírokkal és századfordulós plakátokkal lett lefedve.

Café Antikvárium kávéA bolt tavaszi megnyitóján a vendégeket – köztük például Kocsis Zoltánt – már akkor is a Pall&Yotz által komponált blendekkel kínálták, igaz, ekkor még csak ez volt adott a fenti képletből: két kávérajongó Rocket Giotto gépeken készítette el az italokat. A nagy sikerre való tekintettel döntöttek úgy a tulajdonosok, hogy komolyra fordítják az ügyet. A hely nem titkolt célja a kávékultúra népszerűsítése, a tervek szerint később más magyar pörkölésű prémium keverékek is debütálnak majd itt. Addig rendszeres kóstolónapokon is várják az érdeklődőket.

Ízelítő az árakból – espresso: 350.–, cappuccino: 450.–

Cím: 1072 Budapest, Király utca 77. (bejárat a Csengery utca felől)
Tel:+36-1- 784 3448
Nyitva: H-P: 10.00-18.00
Weboldal: http://kavekantata.blogger.hu/