KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Pacificaffé Pacificaffé - A ház kávéja újratöltve

Pacificaffé Pacificaffé szemeskávé teszt Cégünk megalapítása óta, minden munkatársunk legjobb tudásával azon dolgozik, hogy szlogenünknek megfelelően törekedjünk a tökéletességre. Kávépörkölő manufaktúránk családi vállalkozásként működtetjük. Zöld kávé pörkölését hagyományos dobpörkölővel és léghűtéssel végezzük, a készterméket pneumatikus destoner-rel válogatjuk valamint kézzel csomagoljuk. A Pacificaffé egy mozaik szó, jelentése a kávé szelíd íz harmóniájában rejlik. A kezdeti nehézségek és hibák ellenére kóstolóink érdemesnek találtak a figyelmükre, s ezt a mai napig igyekszünk fenn tartani. Pacificaffé blendünk 100% arabika kávé, amely másfél év fejlesztés, és csiszolgatás után, szerintünk méltón viselheti "A ház kávéja" címet - tudtuk meg a forgalmazótól.

Tisztelt Olvasó!

Tesztünk óhatatlanul szubjektív, eredményeink függnek a rendelkezésünkre álló gépektől, és a tesztelők egyéni izlésétől,  mindazonáltal elég jól megközelítik azt a végeredményt, amit egy fogyasztó fog tapasztalni otthonában a hozzávetőleg hasonló képességű háztartási gépei birtokában. A kereskedelmi minőségű (tehát kiváló) gépeket használó kávézók hozzáértő személyzettel sokkal többet is kihozhatnak a kávékeverékekben rejlő ízekből, de hozzáértés és a minőség iránti elkötelezettég hiányában a mi eredményeinket is alulmúlhatják.

A Pacificaffé kávék hazai forgalmazójától, a Pacificaffé Kft-től kaptuk a lehetőséget a tesztelésre.

Pontozás:

Krém egységessége, tartóssága: 1-5 pont
Íz harmónia: 1-10 pont
Testesség: 1-5 pont
Ár/érték arány: 1-10 pont

A tesztelés szempontjairól bővebben itt olvashat!


Pacificaffé Pacificaffé szemeskávé teszt csomagolásKávé típusa: Pacificaffe Pacificaffe

Pörkölés ideje: , Lejárat ideje: 2015.10.02. , Csomagolás: 1kg-os szelepes csomagolás
Ár: 4.990 - Ft/kg, Forgalmazó adatai


Paljoc:

A zacskó a héten feltűnően szép, viszonylag világos színű, egységesre pörkölt arabica babokat tartalmazott. A szemek egészségesek, pörkölési hibáktól mentesek, így nagy várakozással néztem a teszt elébe, mit mutat majd ez a blend a vallatásnál. Az őrlést ezúttal is a joker állásban indítottam, érdekes, hogy az utóbbi idők tesztmintáinál alig kell elmozdulni innen. Hőfokban magasabb /fejhőmérő 96 fok körül/ tartományt céloztam meg, de a próbálgatás során kiderült hogy még ennél is feljebb kalandozhatunk, mert itt érzi jól magát ez a blend. Alacsonyabb hőfokon viszont jelentősen romlik az ital élvezeti értéke. A crema teljesen megfelelő, enyhe mintázódásra hajlamos. Ízvilága igen kellemes ennek a kávénak, nem harsány, de stabilan jelen levő gyümölcsösség csokis-mandulás ízzel kísérve. Kis cukorral az édesszájúak aszalt gyümölcsös ízvilágra asszociálhatnak, de nekem újabban ez a savas-gyümölcsös vonal cukor nélkül ízlik inkább. Édesítve minimális mértékben próbálgatom csak ezeket az újhullámos irányt megcélzó teszt alanyokat. Összességében igen korrekt, szépen pörkölt kávét ismertem meg a heti mintában, ami jó választás lehet a harmonikus ízvilágot kedvelőknek. Kapucsínónak is finom volt, de eszpresszóként jobban szerettem. Koffeintartalma nem vészes, délután is bátran fogyaszthatjuk.

Kávégép: Magister Stella / Kávéőrlő: Compak K6
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8 / Testesség: 3,5 / Ár-érték arány: 9 / Összpontszám: 24,5

 

Monyesz:

A minta egyedi csomagolásban érkezett, lehegesztett zacskóban - mindjárt egy plusz pont az igényességért! A pörkölés közepes, vagyis annak világosabb változata, egyenletes, olajosodás nem volt látható. Nyitáskor fanyar, füstös beütésű illatot árasztott. A daráló beállítása nem volt nehéz, a friss pörkölés már itt érezhető volt. A hőfokot a közepes szinttől közelítettem, és egyből kiderült, hogy ez a kávé a magas hőtartományban érzi jól magát. Sőt, a sárkányosan forró vizet szereti! Mihelyst megvolt a megfelelő hőfok, az ízek szépen kisimultak, a kezdetben durva ízek szépen összeálltak. Eleinte cukor nélkül kóstoltam, de mindvégig éreztem egy dohányos, fanyar jelleget, ami elnyomta a többi ízt. Ellenben kicsike cukorral egy nagyon kellemes, alapvetően a gyümölcsös vonalon mozgó, mézes-meggyes-aszalt sárgabarckos jelleg került előtérbe, amihez ugyanakkor nem társult erős savasság. A kakaós-csokoládés jelleg ennél a kávénál a háttérben maradt, igazából az utóízben vált csak érezhetővé. A cremával elégedett voltam, nagyon szép lefolyást produkált a teszt alatt a kávé, és csak a vége felé kellett finomítani a daráláson. A testessége felülmúlta a 100% arabika kávék szintjét. Összességében tehát minden téren átlag felettit nyújtott ez a blend! Tejjel is nagyon élvezhető volt, mind kapucsínónak, mind machiátónak nagyon bevált.

Kávégép: Gaggia Baby '80 / Kávéőrlő: Compak K6
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8 / Testesség: 4 / Ár-érték arány: 9 / Összpontszám: 25

 

Blaze:

Aktuális teszt mintánk egy jelölés nélküli matt, fehér Pacificaffe szelepes zacskóban érkezett. Bontáskor nagyon kellemes, karamellás friss kávé illatot éreztem, a szemek szép tejcsokoládé színűek, ránézésre 100% arabika keveréket sejtek. Őrlése a „joker” fokozatnál picit durvábbra csavarva volt jó, vízhőfok igénye viszont igen magas. Szép a lefolyás, friss a minta, a krém teljesen megfelelő, mintázódásra is hajlamos. Cukrot tartja. A keverék első kóstoláskor is egy kellemes desszertkávé feelinget adott, mely a teszt végére megerősödött bennem: egy kiváló desszertkávét kaptunk kóstolásra! A blendben dominálnak a gyümölcsök, közepes savassággal körülvéve, enyhe (virág)mézes aromával. Itt a gyümölcsök egy picinyke cukorral nyílnak meg igazán, olyankor egy szárított, aszalt gyümölcsös vonal élesedik ki, mézes édességgel zárva a kortyot. Testessége közepes, koffein tartalmát alacsonynak éreztem. Tejjel is kiváló, de én eszpresszónak, risztrettónak kedveltem igazán. Ez a kávé egy finom ebéd, vacsora kiváló zárása lehet : korrekt módon összerakott desszertkávé.  Tetszett!

Kávégép: Grimac La Uno / Kávéőrlő: Mahlkönig Vario
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8,5 / Testesség: 3,5 / Ár-érték arány: 10 / Összpontszám: 26

 

Lorien:

Eheti mintánk egészséges, ép, tejcsokoládés árnyalatú, közepes pörkölésű arabika szemekből áll. A joker állás környékére érdemes állítani az őrlőt, és jól befűteni a kávégépet, mert az ideális eredmény eléréséhez kell a magas és stabil hőfok. A megszokottnál jóval nagyobb dózist használjunk, a szimpla 12, a dupla szűrő akár 20 gramm alapanyagot is elkér. Lefolyás szép, egyenletes, látszik, hogy friss, a csapolás félidejétől azonban hajlamos a szőkülésre. Krémje kissé szűkös mennyiségű, még arabikás viszonylatban is inkább csak a középmezőnyben említhető. A cukor gyorsan süppedősen tartja, meglehetősen hamar oszlásnak indul, a fogyasztás végéig nem mindig tart ki. Kellemes, harmonikus ízvilág jellemzi, csokoládés-trüffeles, citrusos, trópusi gyümölcsös dominancia mellett pirított olajos magvas, narancsvirágos, keleti fűszeres, szőlőmagos, mandulás jegyeket fedezhetünk fel. Érdemes egy mokkáskanál cukorral is kipróbálni, amely szinte “megaszalja” a gyümölcsöket, és egy kis mézes-nektáros jelleget is kölcsönöz az italnak. A szabványos megoldásokon túl is kísérletezhetünk vele, nekem nagyon tetszett, amikor 35-40 másodperces, csöpögős risztrettót húztam belőle. Tejjel is jól vizsgázott, szép kapucsínót lehet belőle készíteni.

Kávégép: La Cimbali Domus Classic / Kávéőrlő: Mazzer Mini
Pontszám: Krém: 3 / Íz, harmónia: 7,5 / Testesség: 3 / Ár-érték arány: 9 / Összpontszám: 22,5

 

Weinmaker:

Közepesen sötét, szép egyenletes, egészséges kávébabokból álló pörkölés, amely bontáskor nagyon finom, friss kávéillattal örvendeztetett meg. Az őrlési beállítás az átlagosnál kicsivel durvább pozícióban adta a legjobb eredményt, míg hőfok tekintetében igen csak fel kellett menni a felsőbb tartományba. Mondhatni eléggé hőigényes kávé, ami igényli a stabil, jól előmelegített gépet, és a magas hőfokot, különben kellemetlen, nyers, fanyar ízekkel büntet. Azonban ahogy haladunk feljebb, úgy "tisztul" ki a kép, és válik nagyon szerethetővé ez a blend. A minta nagyon friss, így 100% arabika ellenére is a krém elég vastag, jó minőségű, a cukrot süppedősen nyeli el, és szépen mintázódik. Ízében egy kakaós, finom étcsokoládés vonal harmonizál a stabilan jelen levő gyümölcsösséggel, amely attól függően változik, hogy cukorral vagy nélküle próbáljuk a mintát. Kevés cukor hozzáadásával a gyümölcsösség, aszalt gyümölcs (én leginkább barackra asszociáltam) formában jelenik meg. A háttérben még felfedezhetünk egy pici fűszerességet, és marcipán aromát is. Testessége közepesen hosszú, utóíze kellemes. Koffeintartalmát nem éreztem vészesnek, simán lecsúszott akár késő délután is egy dupla risztrettó belőle, minden kellemetlen mellékhatás nélkül. Leginkább eszpresszó, és risztrettó formában ízlett.

Kávégép: 2elle Eletta (Bezzera Giulia) / Kávéőrlő: Mahlkönig Vario
Pontszám: Krém: 4 / Íz, harmónia: 8 / Testesség: 3 / Ár-érték arány: 10 / Összpontszám: 25

 

Név Krém Íz Test Ár Össz:
Paljoc 4 8 3,5 9 24,5
Monyesz 4 8 4 9 25
Blaze 4 8,5 3,5 10 26
Lorien 3 7,5 3 9 22,5
Weinmaker 4 8 3 10 25

Pacificaffé Pacificaffé szemeskávé teszt csapolásPacificaffé Pacificaffé szemeskávé teszt kifolyásPacificaffé Pacificaffé szemeskávé teszt krém
Pacificaffé Pacificaffé szemeskávé teszt eszpresszóPacificaffé Pacificaffé szemeskávé teszt csészePacificaffé Pacificaffé szemeskávé teszt kapucsínó

Összegzés: Egészséges, egyenletes, közepesen sötét pörkölésű kávébabok. A legjobb eredményt átlagos őrlési beállítással, és magas vízhőmérséklettel lehet kihozni ebből a blendből. Ha nem kellőképpen előmelegített gépet használunk, vagy nagyon visszahűtjük a gépet, akkor azonnal büntet. A lefolyás szép, a krém állaga, és olajossága jó, mintázódásra hajlamos. A cukrot rövid ideig tartja, süppedősen nyeli el, ami 100% arabikához mérten teljesen rendben van. Az ízében a gyümölcsöké a főszerep, amely nincs eltúlozva, és szépen támaszt meg egy csokis-kakaós vonalat. Leginkább a sárgabarack, és trópusi gyümölcsök érezhetőek, mézes, virágos, fűszeres jegyekkel kiegészülve. Pici cukor hozzáadásával a gyümölcsök még édesebbé válnak, és aszalt jelleget öltenek. Szépen összerakott, harmonikus blend, ami a risztrettó, és eszpresszó vonal mellett tejes italokban is jól használható. Testessége jó, utóíze kellemes. Mivel koffeintartama érzetre nem túl magas, bátran fogyasztható a nap bármely szakában. Az egészre a koronát az ebben a kategóriában nagyon jónak mondható ár teszi fel, amiért jár neki az ajánlott pecsét.

 

Jellemzők
Pörkölés: Közepesen sötét
Összetétel: 100% arabika
Ajánlott kávékészítési eszköz
Karos gép:
Automata:
Filter:
Ajánlott kávéital
Risztrettó:
Eszpresszó:
Tejes ital:

A teszthez használt 2elle kávégépet a Pasco Kft. biztosította.

 kávékorzó kávészaküzletA termék megvásárolható webáruházunkban!

Ha kóstolta már ezt a kávét pontozza le Ön is a mi pontozási rendszerünk alapján, illetve írja le véleményét!
A tesztel kapcsolatos véleményét elmondhatja fórumunkban. Kattintson ide!