KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Vízszűrők a gyakorlatban - a jó kávéhoz jó víz kell

vízszűrő és kávéA kávé 98 %-ban vízből áll. Magyarországon a víz minősége ugyan jó, azonban ahhoz, hogy a víz íze még kellemesebb legyen és a készülékeket is meg lehessen óvni, vízelőkészítést kell végezni.

Magyarországon az ivóvíz minősége optimális és megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek. Bizonyos alkalmazásoknál azonban – mint pl. a víz hevítésekor – vízkőkiválásra és ezáltal a készülékekben vízkőlerakódásra kerül sor. A gépi berendezések és készülékek megóvása, az egyenletes vízminőség biztosítása, valamint az íz- és szagrontó anyagok kiküszöbölése érdekében javasolt a vízszűrő készülék használata.

bestmax szűrőbetétek bwtA BWT bestmax és bestmax Premium szűrőpatronokkal optimalizálni tudjuk a víz ízét, hogy az a legjobban tudjon érvényesülni és fogyasztása igazi élvezetet nyújt, amellett hogy optimális védelmet biztosítson a berendezések számára.

A vendéglátásban az ételek és italok kiváló minősége, íze és élvezeti értéke döntő szerepet játszanak. Emellett a vendéglátó egységekben olyan professzionális készülékeket használnak, melyeket meg kell óvni a vízkőlerakódástól. A vízszűrő készülékek ezáltal az üzemeltetők számára számos előnyt nyújtanak. Egyrészt az egyenletes és kiváló vízminőségnek köszönhetően növelik a meleg italok és ételek élvezeti értékét, ezáltal a vendég megelégedettségét is. Célzottan csökkentik a víz karbonát keménységét és kiküszöbölik a vízben lévő lebegő szennyeződéseket, ugyanakkor megőrzik azokat az anyagokat, melyek – főként a meleg italoknál – az aroma optimális kibontakozásához szükségesek. A szűréssel kezelt víz emellett hatékonyan megóvja a kávéfőzőgépeket, étel- és italárusító automatákat és a kombi gőzölőket is a vízkőlerakódástól. Ily módon nincs szükség – többek között – javításokra és a készülékek folyamatos vízkőmentesítésére.

bwt vízszűrő patronokA vízszűrőnek mindig az adott alkalmazás során felmerülő egyedi kívánalmakhoz kell igazodnia, hiszen különbséget jelent, hogy kávéfőzőgépről vagy forrólevegős gőzölőkészülékről van-e szó. Emellett a vendéglátósnak arra is ügyelnie kell, hogy a szűrő egyszerűen kezelhető és kompakt legyen, valamint a megóvandó vendéglátóipari gépekhez képest költségkímélően és megbízhatóan lehessen üzemeltetni. A BWT bestmax vízszűrők például egyetlen csatlakozótechnikával, univerzális szűrőfejjel rendelkeznek mind a négy mérethez. Ez azt jelenti, ha a vendéglátó egység, pl. kávézó, üzemeltetője más méretre szeretne átváltani, az probléma nélkül megoldható.