KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Nem kell inni, szagolni is elég

a kávé illata is élénkítKutatók egy nemzetközi csoportja azt állítja, hogy nem feltétlenül szükséges belekortyolni egy csésze kávéba, az álmosság érzetének elhessegetéséhez az is elég, ha beleszippantunk az illatába.

Számos kutatást hajtottak már végre a kávé egészségre gyakorolt előnyös és káros hatásairól egyaránt, a benne lévő antioxidánsoktól kezdve a túl sok koffeinfogyasztás kockázatáig. Azonban csak kevés tanulmány foglalkozott eddig a kávéaroma jótékony hatásaival.

Kutatók előzőleg alvásmegvonással sújtott kísérleti patkányokkal kávéillatot lélegeztettek be, aminek hatására aktiválódtak olyan egészséges antioxidánsok, melyek köztudottan óvják az idegsejteket a stresszel összefüggő károsodástól. Azok az egerek, melyek nem szagoltak bele a kávéba, nem mutattak hasonló sejtmódosulást.

Újabban egyre többet foglalkoznak a tudósok a kávéval,a minap azt is megállapították, hogy a koffein a bőrrák ellen is véd, és a hölgyeknél (férfiaknál nics jelentőssége) napi (minimum!) 3 csésze kávé fogyasztása javallott, így a különböző szívkoszorúér betegségek is kiküszöbölhetők.

Nem tudom Önök hogy vannak vele, de azért én szívesen bele is kortyolok.