Támadnak a kínai kávéfőzők

Nyomtatás
kínai kávéfőzőkSiD hívta fel a figyelmemet egy kínai kávéfőzőgép OEM gyártó weboldalára ( http://yz-jinmao.fuzing.com/ ). Az érdekesség ebben a dologban az, hogy finoman fogalmazva is kisérteties hasonlóság található a már forgalomban levő ismert gépek viszonylatában.

Mondhatnánk úgy is, hogy a befutott olasz gyártók koppintásai. A gépeknél a rezgőszivattyú is az olaszoktól származik (ULKA). Többen felvetették az említett termékek kétes minőségét, de szakértőnk szerint tekintve az olasz összeszerelés minőségét, nem is biztos, hogy rosszabbak ezek a kínai gépek. Az egyik podos gép pl. bronz thermoblokkos.

A kávéfőzők nevei nem valami fantáziadúsak, de mivel ez egy "OEM" gyártó, valószínűleg, a vásárlónak cimkézik kérésre. A Francis-Francis X-1-klónt pl. az Aldi árulja Ausztráliában. Az ausztrál coffeesnobs fórumon írtak róla

Ezt a podos gépet is ott gyártják többek között a Nemox-nak: http://www.fuzing.com/vli/0026695a5299/Espresso-Machine--SK_205- Tisztára a La Piccola Bat.

Bátrabbak megpróbálkozhatnak rendeléssel is, de 100-as tétel a minimum, illetve kérésre lehet mintadarabhoz is hozzájutni.