KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

HOVENTA Nemzetközi Kereskedelmi- és Vendéglátótechnikai Szakkiállítás október 14-17

hoventa nemzetközi kereskedelmi és vendéglátóirai szakkiállításA HOVENTA Nemzetközi Kereskedelmi- és Vendéglátótechnikai Szakkiállításra, az idén október 14-17. között kerül megrendezésre a Budapesti Vásárközpont „A” pavilonjában.

A vendéglátás, közétkeztetés, szállodaipar és kiskereskedelem legnagyobb és legrégebbi hazai seregszemléjén kb. 200 kiállító cég mutatja be mintegy 6.000 m2-en a gépek, berendezések, felszerelések és alapanyagok széles kínálatát.

Az Európai Unió egységes piacán, amikor a határok számunkra is teljesen átjárhatóvá váltak, egyre jogosabb elvárás, hogy a hazai vendéglátás- és szállodaipar ugyanolyan magas szintû szolgáltatásokat nyújtson, mint a nyugat-európai országok vendéglátása. Ez annál fontosabb követelmény, mivel az idegenforgalmi piacon a környezõ országokban – váratlanul - komoly versenytársakra találtunk, és ebben az óriási versenyben könnyen lemaradhatunk, ha nem tartunk lépést a fejlõdéssel.

Az elmúlt két évtizedben vitathatatlanul jelentõs minõségi változások történtek e téren, de ennek a tendenciának mindenképp tovább kell folytatódnia. Az európai uniós csatlakozással ugyanakkor új támogatási források is megnyíltak, ami számos fejlesztés elindítását és megvalósítását teszi lehetõvé. Kiállítóink standjain megjelennek azok a korszerû eszközök és technológiai megoldások, amelyek alkalmazásával a kívánt minõségi változások megvalósíthatóak.

A Hoventán a technikai eszközök bemutatásán túl mindig hangsúlyos szerepet kap a látvány is: versenyek, bemutatók formájában. Az elmúlt években különösen magasra helyeztük a mércét, hiszen számos olyan színvonalas szakmai versenyt és bemutatót szerveztünk, vagy fogadtunk be, amelyek kizárólag csak a Hoventán voltak láthatóak (ilyen például az országos Barista Bajnokság és Zöldségszobrász Bajnokság, vagy a WACS által meghirdetett Melegkonyhás Világbajnokság). Ezek a versenyek a puszta látványosságon túl jelentõs hatást gyakorolnak az adott szakterület fejlõdésére; a korszerû technikai eszközök és alapanyagok, valamint technológiai eljárások jobb megismerésére és széleskörû alkalmazására.

A nívós programok, látványos bemutatók idén sem maradnak el. Erre a pezsgõ forgatagra évente mintegy 15.000 látogató kíváncsi.