Hozzávalók 4 főre
Hozzávalók:
- 80 dkg őszibarack v. 1,5 konzerv barack
- 4 dl tej
- 2 dl tejszín
- 0,5 dl barackpálinka
- 3 ek gesztenyeméz
- 1 csipetnyi fahéj
- 0,5 dl nagyon sűrű kávé (azonnal oldódó) (lehet koffeinmentes is)
- 1,5 dl tejszín
- 1 ek porcukor
Elkészítés:
A barackokat megpucoljuk, magjukat eltávolítjuk, vékony szeletekre vagy kis kockákra vágva az egyik felét a tejjel, a tejszínnel, fahéjjal, a mézzel és a barackpálinkával botmixerrel egyneművé mixeljük.
A megmaradt szeletelt barackokat egy üvegtálba tesszük, és ráöntjük a mixelt sűrű levet, jól elkeverjük, és jégbe hűtjük.
Tálaláskor a tejszínt a porcukorral és a kávé felével habbá verjük. A kitálalt leves tetejére habzsákkal rózsákat nyomunk, majd a rózsákra egy-két csepp sűrű kávét cseppentünk.
Végül az egészet kevés mézzel megcsurgatjuk.
Forrás: NoSalty