Sziasztok!
Kicsit nehezen igazodok ki ezen a fórumszerkezeten, pedig jártam már itt.... Remélem jó helyre írom a kérdést! Lehet nektek kicsit alap lesz, de kérdeztem már hülyeséget, és tudtatok segíteni, így bízom benne, hogy most is lesz türelme valakinek egy kezdő kérdéshez
Egy új
Gaggia Viva Style
kávéfőzővel van dolgunk. A használati utasítás rettenetes. A gép két szűrővel jött, egy kicsivel meg egy naggyal. Gondoltam 1- és 2-személyes változatok. Ámde a kicsi szűrőn nem jön át semmi. Egyébként is elég bonyolult szerkezetű a kar, ha nincs benne filter, akkor is olyan, mintha teljesen le lenne zárva... (A link szerint ettől lesz krémesebb a kávé, és valóban csodaszép crema-t csinál egyébként). A nagy szűrő volt benne eredetileg, és a rettenetesen kaotikus használati utasítás szerint azt is kell használni, a kicsit csak az ESE poddal. Azért kipróbáltuk a kicsit, de valamiért nem jön át rajta a víz, csak a filter mellett orrán-száján folyik. Gondoltam biztos a sima és a podos kávé közötti őrlés lehet a baj, és akkor tényleg a nagy szűrőt kell használni alapból. Viszont ez tényleg kétszer annyi kávé, mint kéne..
Jó esetben összeállunk ketten, és két csészét főzünk le a gigafilterből , na de hát ez mégsem állapot. Létezik, hogy nincs ehhez 1 személyes szűrő...?
Vagy mi csinálunk rosszul valamit a kicsivel, hogy nem jön át rajta a víz? Még vennék is egyet külön, ha tudnám, milyet kell keresni, de azt sem tudom, merre induljak el, illetve honnan tudom, hogy ha veszek egyet, az jó lesz-e. Pl. érvényes az, hogy minden Gaggia kávéfőzőbe ugyanolyan filterek kellenek?
Köszönöm szépen előre is!