Kávét ittunk már nagyon sokféle módon, de csapolva még biztos nem. Ennek az egyik oka az, hogy Magyarországon, sőt úgy tűnik Európában eddig még senki nem honosította meg ezt a technológiát, ami egyébként Amerikában is csak idén nyáron kezdett el terjedni.
Az egész alapja a hidegen készített kávé. Ebből sem mindegy az alapanyag, gondosan válogatott kávéra van szükség, világos pörköléssel, hogy a kávé eredeti ízjegyei megmaradjanak. A Rokethez a Budapesten pörkölt Casino Mocca kávéit használjuk, jelenleg a Santuario-t, Kolumbiából, Camilo Merizalde ültetvényéről.
Az hogy pontosan hogyan zajlik a kávé elkészítése és csapolása műhelytitok, de annyit elárulunk, hogy a Roket meghajtásához nitrogént használunk, amit a névből és a logóból is sejteni lehet.
Hogy miért készül hidegen? Mert a forró kávénak, miután lehűl, az idő során megváltozik az íze. A hideg módszerrel állandó minőséget lehet biztosítani. A másik érv emellett, hogy az alacsony hőmérsékleten nem oldódnak ki a savasabb ízjegyek, ami miatt a kávé így könnyebben emészthető lesz. És miért csapolva? Egyrészt mert gyönyörű ahogy a lágy hab örvénylik a pohárban, másrészt a kávé is selymesebb lesz, de mégsem zavaróan habos.
A Roketet a Kontaktban kóstolhatjátok meg, a Deák tér és az Astoria közötti Röser udvarban. És nemsokára a város utcáin, gasztro eseményein is, a készülő Roket mobilról.