KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Munka és kávézás

kávézás az irodábanHazánkban a legtöbb munkahelyen kávéval indul a nap. Van, aki egyszerűen nem tud felébredni a szokásos reggeli kávéja előtt, és sokan el sem tudnák képzelni az irodai létet fekete nélkül.

Ez az ital az elmúlt évtizedekben összekapcsolódott a munkavégzéssel, s népszerűsége töretlennek látszik. Persze nem mindegy, hogy milyen kávéval kezdjük a napot. Az esetek nagy többségében nyugodtan állíthatjuk, hogy a jó munkához jó kávéra van szükség, ám keveseknek van kedvük vagy idejük - főleg a téli hónapokban - elhagyni emiatt az irodát. Az igazán jó kávét időigényes elkészíteni, és nagyon fontos a megfelelő alapanyag. A kereskedelemben kapható kávéfajták közül az emberek sokszor csomagolás vagy ár alapján választanak, miközben nincsenek tisztában olyan alapfogalmakkal, hogy arabica vagy robusta kávét vásárolnak-e, illetve ezek milyen arányú keverékét. Ezután jön még az elkészítés szakszerűsége, valamint a bevásárlás és főzés alatt eltelt idő, amit munkával vagy pihenéssel is tölthetnének. Ezekre a problémákra kínálnak megoldást a professzionális kávégépek, amelyek gondosan előkészített, élelmiszermérnökök által meghatározott módszerekkel készült, igazi kávé alapanyagokból dolgoznak. A számítógép által ellenőrzött elkészítési folyamat segítségével gombnyomásra elérhető az igazán finom kávé az irodában - időt, pénzt és bosszúságot megtakarítva ezzel. Persze felvetődhet a kérdés, hogy ténylegesen milyen különbséget lehet érezni kávé és kávé között. Erre általában a kávégépekkel foglalkozó cégek ingyenes kóstolást ajánlanak, melynek folyamán bárki eldöntheti, hogy a fentiekben leírtak mennyiben befolyásolják a kávé ízét és minőségét.

Forrás: Heti válasz