KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

a kávén spórolunkTejből kevesebbet fogyasztunk borból ugyanannyit. Átalakítja a válság a vásárlási szokásokat. A tavalyi év utolsó negyedében csökkentek a magyar háztartások vásárlásai az alapvetőbb termékek közül a tej, a feldolgozott húsok és a mosószerek kategóriában a GfK Hungária legújabb, a magyar kiskereskedelmet vizsgáló kutatása szerint. Emellett kevesebb tea, csokoládé, édes és sós keksz, valamint őrölt pörkölt kávé fogyott. A kávé és a tea forgalma évek óta csökken, a válság csak ráerősít erre a tendenciára.

a kávézó nők nehezebben kapnak stroke-otAzok az amerikai hölgyek, akik naponta négy, vagy akár több kávét megisznak, ritkábban kerülnek agyi katasztrófa miatt kórházba, mint a nem kávézók. A kávékedvelők számára biztató eredményeket a szívgyógyászat egyik vezető folyóirata, a Circulation közölte. Ha a legkülönbözőbb, egyéb tényezőket, mint az életkort, a dohányzást, az alkoholfogyasztást vagy a hormonkezelést külön figyelembe vették, a kávézás hatásának célzott értékelése meghökkentő eredménnyel végződött. Azok a nők, akik naponta legalább négy alkalommal kávéztak, 20 százalékkal ritkábban kaptak agyi katasztrófát, mint akik legfeljebb havonta egyszer ittak kávét.

costa coffeeA kávé-hívők évek óta várják, hogy végre-valahára megérkezzen hozzánk a Starbucks. Nos, ez valahogy nem akar megtörténni, de közben megjelent Magyarországon egy másik nagyágyú, az egy év híján 40 esztendős, angol Costa Coffee. Azt nem lehet mondani, hogy feltűnés nélkül érkezett, hiszen már csaknem fél éve lehetett látni a cég „hamarosan nyitunk” plakátjait városszerte. Váci utcát és Andrássy utat, és Nádor utcát is emlegettek a nyíló kávézók leendő helyszíneként, végül január utolsó napjaiban az Astoriánál nyílt meg az első magyarországi Costa Coffee. Mivel már korábban leteszteltük a versenytársakat, a Californie Coffee Companyt, a Coffeshop Companyt a Gloria Jean’s-t, és a Coffee Heavent is, természetesen ezt sem hagytuk ki.