KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

A kávés szakma legjobbjai 2019 közönség szavazás

Kávékorzó DíjátadóKedves olvasó! A KÁVÉKORZÓ a fogyasztókat bevonva évek óta díjazta a kávés szakmában a „Legjobbakat”.

Ebben az évben is töretlen a fejlődés, és sorra nyitottak említésre méltó kávézók a fővárosban, de nagy örömünkre a vidéki városok is megkezdték a felzárkózást. A KÁVÉKORZÓ elsősorban a fogyasztókat igyekszik tájékoztatni és értelemszerűen számunkra, no és persze reméljük a szakemberek számára is az ő véleményük a legfontosabb.


A Kávékorzó 2011-ben életre keltett egy programot "A Kávés Szakma Legjobbjai" név alatt. Az elmúlt években sokan, sok pozitív és kritikus véleményt is megfogalmaztak az elismeréssel kapcsolatban.

A Kávékorzó az első perctől kezdve a FOGYASZTÓK véleményét kívánta megjeleníteni, hisz úgy gondoltuk, hogy a szakmai szempontok alapján történő értékelésre ott vannak a nemzeti bajnokságok.

Ez ma sincs másként. Különböző média felületek folyamatosan elkészítik saját, szubjektív top listájukat. A kávés szakmában érintettek sokszor egyet értenek, gyakran nem, mi pedig azt gondoljuk, hogy egy adott szempontból vizsgálva bizonyára ezeknek a listáknak van létjogosultsága.

Az általunk évek óta megrendezett Kávés Szakma legjobbjai is egy ilyen lista, a különbség csak annyi, hogy a lista összeállítását nem mi végezzük, azt kizárólag a FOGYASZTÓKRA bízzuk, azokra a fogyasztókra, akik nap mint nap fogyasztják a kávét.

Ha kedvelnek egy kávézót, vagy az ott dolgozó baristát, van kedvenc kávéjuk, vagy kávépörkölőjük szavazhassanak rá. Ez az egész kifejezetten a FOGYASZTÓK szavazásáról szól, és az ő kizárólagos véleményüket tükrözi, amely úgy gondoljuk, hogy egy fontos visszajelzés a szakma felé, illetve közelebb hozza a vásárlókat, vendégeket, fogyasztókat kedvenceikhez.

A szavazásnál visszatértünk a korábbi rendszerre, mert bár a Google űrlap jónak tűnt, de túl sok esetben szavaztak több néven egyazon lehetőségre. Ezt utólag kézzel összeadni túlságosan bonyolult és időigényes feladat volt. Továbbá nagyon szétaprózta az adott kategóriát. A régebbi rendszerre visszatérve minden tekintetben szorosabb versenyre számítunk.

Éppen emiatt nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a szavazás és a szavazatok összesítése tiszta legyen, a legkisebb manipulációt, vagy visszaélést is kiszűrjük és ennek észlelése esetén az érintettet kizárjuk.

Az természetes, sőt kifejezetten támogatandó, hogy maga a kávézó, vagy barista, esetleg pörkölő kéri arra a vendégeit, fogyasztóit, hogy szavazzanak rá, ezzel semmi problémánk nincs, de az „irányított szavazáshoz nem szeretnénk asszisztálni.

A tisztességtelen eszközöket használó szavazóktól elhatárolódunk, és ki fogjuk zárni a szavazásból.

Az idén is, mint a korábbi években, összesen 6 kategóriában ítéljük oda a díjakat a legtöbb szavazatot begyűjtőknek.

Két kategóriában kizárólag a Kávékorzó magazin döntése a mérvadó, míg a többi négyben pedig a fogyasztók szavazata dönt. Az alábbi 4 kategóriákban kizárólag a fogyasztók ajánlása, és szavazati alapján kerülnek a díjak átadásra. Kérjük, szavazzon kedvenceire (természetesen nem kötelező az összes kategóriára szavazni).

A szavazók között egy kávés ajándékcsomagot sorsolunk ki, a Kapucziner Kávémanufaktúra támogatásával.

A verseny 2 fordulós. Az első szakaszban először nevezni kell az adott kategóriára a jelöltet, majd a 2. szakaszban lehet a nevezettekre szavazni.

A nevezés: 2019.11.11- 2019.11.24-ig

 NEVEZÉS


A szavazás: 2019.11.25- 2019.12.01-ig


Mindenkit megkérünk a tisztességes, erkölcsileg is elfogadható viselkedésre, és a korrekt szavazásra.

Akik nélkül nem jöhetett volna létre:

Pasco logo 2018

sage logo nagy


Köszönjük a támogatást!