KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Felhívás és észrevétel a Kávékorzós szavazással kapcsolatban

Fair playA Kávékorzó 2011-ben életre keltett egy programot "A Kávés Szakma Legjobbjai" név alatt. Az elmúlt években sokan, sok pozitív és kritikus véleményt is megfogalmaztak az elismeréssel kapcsolatban.

A Kávékorzó az első perctől kezdve a FOGYASZTÓK véleményét kívánta megjeleníteni, hisz úgy gondoltuk, hogy a szakmai szempontok alapján történő értékelésre ott vannak a nemzeti bajnokságok.

Ez ma sincs másként. Különböző média felületek folyamatosan elkészítik saját, szubjektív top listájukat. A kávés szakmában érintettek sokszor egyet értenek, gyakran nem, mi pedig azt gondoljuk, hogy egy adott szempontból vizsgálva bizonyára ezeknek a listáknak van létjogosultsága.

Az általunk évek óta megrendezett Kávés Szakma legjobbjai is egy ilyen lista, a különbség csak annyi, hogy a lista összeállítását nem mi végezzük, azt kizárólag a FOGYASZTÓKRA bízzuk, azokra a fogyasztókra, akik nap mint nap fogyasztják a kávét.

Ha kedvelnek egy kávézót, vagy az ott dolgozó baristát, van kedvenc kávéjuk, vagy kávépörkölőjük szavazhassanak rá. Ez az egész kifejezetten a FOGYASZTÓK szavazásáról szól, és az ő kizárólagos véleményüket tükrözi, amely úgy gondoljuk, hogy egy fontos visszajelzés a szakma felé, illetve közelebb hozza a vásárlókat, vendégeket, fogyasztókat kedvenceikhez.

Éppen emiatt nagy figyelmet fordítunk arra, hogy a szavazás és a szavazatok összesítése tiszta legyen a legkisebb manipulációt, vagy visszaélést is kiszűrjük és ennek észlelése esetén az érintettet kizárjuk.

Sajnos a mostani szavazásnál egyesek egészen más irányba próbálnak elmenni, és igyekeznek a szavazásba bevonni olyan embereket is akiknek semmi rálátásuk, közük nincs ahhoz, amire megkérik, hogy szavazzanak. Sőt egyáltalán nem ismerik a terméket, kávézót, vagy embert, akire szavazniuk „kell”, és így az egész számunkra, mint szervező, és a többi jelölt számára kétséges, és elfogadhatatlan eredményt produkálhat.

Az természetes, sőt kifejezetten támogatandó, hogy maga a kávézó, vagy barista, esetleg pörkölő kéri arra a vendégeit, fogyasztóit, hogy szavazzanak rá, ezzel semmi problémánk nincs, de egy „irányított szavazáshoz nem szeretnénk asszisztálni.

A tisztességtelen eszközöket használó szavazóktól elhatárolódunk, és ki fogjuk zárni a szavazásból.

A Mai napon sajnálatos módon értesültünk egy esetről, mely nem egyeztethető össze az elveinkkel. Az esetet rögzítettük, dokumentáltuk, hogy kiket hogyan és mire kértek fel, így az onnan és a megadott személyekre, kávékra történő szavazatokat nem áll módunkban figyelembe venni.
Mindenkit megkérünk a tisztességes, erkölcsileg is elfogadható viselkedésre, és a korrekt szavazásra.

Sok sikert, és további tisztességes versenyt kívánunk mindenkinek!