KezdőlapbelépésregisztrációFórumkosárfacebookyoutube

Kikotyogta a jelszavakat a wifis kávéfőző


A fejlett világ egyik legnagyobb problémáját oldja meg az iKettle, a wifis kávéfőzőt ugyanis okostelefonnal tudjuk távirányítani, így másodpercekkel hamarabb el tudjuk készíteni a reggeli italunkat. Sajnos a konyhai eszköz nemcsak a tulajdonosát élénkíti, hanem a hekkerek érdeklődését is.
A Pen Test Partners biztonsági szakértője néhány egyszerű eszközzel bejárta Londont, és az iKettle segítségével begyűjtötte a felhasználók otthoni wifijének a jelszavát.
Magyarán a támadók a kávéfőzőn át fel tudják törni az otthoni hálózatunkat.
Ken Munro azt nyilatkozta a Registernek, hogy elképesztően könnyű átvenni az irányítást a kávéfőző fölött. A támadónak csak megkeresi a lakáshoz tartozó hotspotot, ugyanazzal az SSID azonosítóval és egy erős antennával létrehozza a másolatát, és átküld egy csomagot, amitől a kávéfőző leszakad a hálózatról. Ezután a kávéfőző simán kiadja az eredeti otthoni hálózat wifi jelszavát, egyszerű szöveges formátumban.
Az Androiddal használt iKettle könnyen törhető, mert a konfigurálás során megmarad a gyári jelszó, de az iOS sem sokkal biztonságosabb, mert a felhasználó által megadható, legfeljebb hatjegyű számsor órák alatt megfejthető.

Forrás : index.hu